Kundestyrt produktutvikling: Contesto Signing

Contesto og Eksportkreditt gikk sammen om å utvikle en løsning som kobler dokumenthåndteringssystem som eDOCS og Sharepoint med elektronisk signering.

Picture of Oddvar Sæth

Oddvar Sæth

PUBLISERT

01.06.2022

LESETID

2. min

Tidkrevende signeringsprosess

Eksportkreditt har benyttet eDOCS som sitt dokumenthåndteringssystem i mange år. Det gir dem en god kontroll på viktige dokumenter, og sørger for at de ansatte finner dokumentene når de trenger dem. Som en finansieringspartner for norske eksportbedrifter har Eksportkreditt tusenvis av kritiske dokumenter som må behandles. En stor del av disse er kontrakter og avtaler som må signeres av motpart.

 

– Vi så at de ansatte brukte mye tid på manuell signering. Haakon Sandbakken, Head of IT i Eksportkreditt.

 

Elektronisk signering måtte kobles til DMS

Dermed begynte han å se på metoder for å forenkle denne prosessen. – Elektronisk signering hadde eksistert i mange år, men var fortsatt en forholdsvis tungvinn prosess, sier Sandbakken. Han begynte dermed å se på alternativer, og da han tok kontakt med Contesto viste det seg at det fantes tilsvarende tanker her. – Det ble tydelig for meg at det måtte lages en kobling mellom eDOCS og elektronisk signering, konstaterer Sandbakken. Dermed startet samarbeidet om å utvikle løsningen som i dag har fått navnet Contesto Signing.

signering-illustrasjon_ny

Fra beta til ferdig løsning

– Det er alltid utfordringer med å være med i en slik utvikling, bemerker Sandbakken. – Vi opplevde enkelte «bugs» og småfeil i starten, som nok kunne skape litt frustrasjon. Det er naturlig når man tester ut betaversjoner. Men i dag er dette luket bort, og løsningen fungerer virkelig bra, sier Sandbakken. - Særlig under koronaperioden med mange på hjemmekontor, så ser vi at Contesto Signing blir mye brukt. – Vi kan trygt anbefale Contesto Signing til alle som benytter seg av et dokumenthåndteringssystem som eDOCS eller SharePoint, avslutter han.

Relaterte innlegg

artikkel

Dramatisk Digitalisering

Da Dramatikerne skulle digitalisere og effektivisere sin dokumenthåndtering ble Contesto en viktig partner. Les mer om prosjektet Dramatisk Digitalisering.

Les mer
Read more
artikkel

CoPilot er lansert - hva betyr det for informasjonsforvaltning?

Vi har testet CoPilot og deler vårt førsteinntrykk om begrensninger, potensial og noen råd for implementering.

Les mer
Read more
guide

IT-sjefens guide til valg av DMS [10 Tips for en bedre prosess]

Valg av IT-løsninger er en krevende oppgave. System for dokumenthåndtering er for mange en krevende prosess. Her får du 10 tips til ved valg av DMS løsning

Les mer
Read more