5 nyttige nettsider om informasjonsstyring du bør sjekke ut

Få kontroll på informasjonen din med disse 5 nyttige ressursene om informasjonsstyring. Utforsk artikler og blogger fra ledende organisasjoner og selskaper

Picture of Oddvar Sæth

Oddvar Sæth

PUBLISERT

25.08.2023

LESETID

3. min

Informasjonsstyring (eller informasjonsforvaltning som mange kaller det) er et fagområde med ganske stor bredde. Det kan handle om både teknologi, prosesser, strategier og digital transformasjon. Felles er at alt dreier seg om å få kontroll på informasjonen vi skaper og bruker for å utføre våre små og store arbeidsoppgaver - som igjen skal skape verdi for kundene våre.

Jeg har funnet frem noen interessante artikler, blogger ellr nettsider om Informasjonsstyring (Information Management)  som kan være verdt en titt. 

Her er 5 nyttige ressurser / blogger om informasjonsstyring du bør sjekke ut:

1. OpenText

Skjermbilde 2023-08-25 kl. 11.46.04

OpenText er et av verdens største softwareselskap innen Information Management og Content services. De har et utvalg blogger med mye interessant innhold. 

Her er en nyere artikkel om Information Overload som kan være verdt å sjekke ut: https://blogs.opentext.com/overcome-the-overload/

 

2. AIIM - Association for Intelligent Information Management

Skjermbilde 2023-08-25 kl. 11.46.48

AIIM er verdens ledende organisasjon innen informasjonsstyring. 

AIIM sin blogg har mye bra innhold om informasjonsstyring. Her er for eksempel en artikkel som diskuterer forskjellen mellom data og innhold - er det fortsatt meningsfylt å skille mellom de to? https://info.aiim.org/aiim-blog/data-vs.-content


3. Microsoft 

Skjermbilde 2023-08-25 kl. 11.46.18

Som på mange områder i den digitale sfæren så er Microsoft en viktig kilde til både informasjon og inspirasjon. De fleste av oss bruker Microsoft-teknologi hver dag, i stor grad til å produsere og samhandle rundt informasjon. Det finnes en mengde blogger og nyhetssider fra Microsoft, men denne offisielle bloggen om det som skjer innen Microsoft 365 kan være smart å følge med på. Her kan du bli oppdatert på hvilke funksjoner, nyheter og verktøy som du kan regne med mange av dine kolleger kommer til å lure på. 

 

4. Informasjonspilotene

Skjermbilde 2023-08-25 kl. 11.47.26

Informasjonspilotene er et nettverk med utspring fra AIIM, med fokus på informasjonsforvaltning og styring i norske bedrifter. Bloggen deres har mange aktuelle temaer og det arrangeres jevnlige frokostmøter med inspirerende og nyttig innhold. 

 

5. Norsk Arkivråd

Skjermbilde 2023-08-25 kl. 11.47.57

Arkivrådet (ikke blogg, men de har en del kurs og seminarer som kan være nyttige å kjenne til) er Norges største arkivfaglige interesseorganisasjon. Arkivfaget er en disiplin innen informasjonsstyring, og har på mange måter lagt grunnlag for mange av prinsippene for god forvaltning av informasjon. Det er mye å lære her, selv om man ikke nødvendigvis er underlagt arkivlov eller offentlighetsloven. 

 

Dette var bare et lite utvalg av ressurser og nettsider innen informasjonsstyring. 

Har du tips til andre gode blogger, artikler, ressurser? Send meg en e-post, så kanskje de kan bli med i neste artikkel. 

Relaterte innlegg

artikkel

Hvordan øke sjansen for at retningslinjer blir fulgt?

Hvordan kan du som ansvarlig for informasjon øke sjansen for etterlevelse av retningslinjer for god informasjons - og dokumenthåndtering i bedriften?

Les mer
Read more
artikkel

Integrasjoner sørger for bedre deling og flyt av informasjon

Integrasjoner mellom fagsystemer kan sørge for bedre flyt av informasjon i bedriften, og bidra til rett og oppdatert informasjon i alle ledd.

Les mer
Read more
artikkel

Dette bør enhver bedriftleder vite om dokumenthåndtering [5 diskusjonspunkter til neste ledermøte]

Nyttig artikkel for norske bedriftsledere om dokumenthåndtering og viktigheten av å sørge for en god dokumenthåndtering og informasjonsbehandling.

Les mer
Read more