Contesto leverer IT-løsning til presidenten i Sør-Afrika

Presidenten i Sør-Afrika benytter arbeidsflytverktøyet TaskAutomation fra Contesto. Verktøyet gjør prosesser rundt dokumenthåndtering i eDOCS smartere.

Picture of Oddvar Sæth

Oddvar Sæth

PUBLISERT

30.06.2021

LESETID

2. min

TEMATIKK

Asia om morgenen, USA om kvelden

richardPå et hjemmekontor i København sitter britiske Richard House og driver den internasjonale salgsaktiviteten til Contesto. Dagene hans er fylt opp av Teams-møter med IT – og informasjonseksperter fra hele verden. Ofte må han sjonglere møter i mange ulike tidssoner, og kan sitte i morgenmøter med selskaper i Asia, mens på kvelden «treffer» han potensielle kunder i Nord-Amerika.

 

Selskapene han snakker med er ofte større «enterpriser» med behov for å effektivisere sine prosesser rundt content services, eller enterprise content management, som det også har blitt kalt.

I møtene drar Richard ofte inn andre Contesto-ansatte med spisskompetanse på ulike områder. Geir Knudsen, CTO i Contesto, er ofte med i møtene, enten det er fra kontoret på Forus, hjemmekontoret i Stavanger eller fra hyttekontoret på Sunnmøre. I tillegg er en tredje ressursperson i Contesto en vanlig bidragsyter i de mange Teams-møtene til Richard, nemlig Uldis SIlovs. Uldis sitter i Latvia, og har teknisk ansvar for noen av løsningene som bygges for kundene.


Geir-Knudsen-web

Geir Knudsen, CTO i Contesto, er ofte med i møtene til Richard.

 

Hello, Mr. President

I desember 2019 får Richard en interessant henvendelse fra en aktør i partnernettverket til OpenText (et kanadisk selskap som leverer et av verdens ledende løsninger innen content services som Contesto har vært partner med i 15 år). Denne gangen var det er et IT-selskap i Sør-Afrika, med den Sør-Afrikanske presidenten på sin kundeliste, som tok kontakt. De hadde hørt om et lite verktøy utviklet av Contesto for å automatisere arbeidsflyter i dokumentsystemet eDOCS, kalt TaskAutomation.

Etter flere møter og demoer, tilbud og forhandlinger, kom bestillingen fra presidentkontoret i februar 2020.

 

Overrasket utvikler

På Stavangerkontoret sitter mannen som har ansvaret for utvikling og drift av Contesto sine integrasjoner og applikasjoner, Kjetil Brekke. – Vi hadde vel ikke akkurat sett for oss at kunder som presidenten i Sør-Afrika og en stor bank i Brasil skulle ta i bruk løsninger vi har sittet og kodet i vårt relativt lille team, sier en jordnær utviklingssjef. – Men det er jo fordelen og spenningen med å ha internasjonale partnere som OpenText, fastslår han.

 

Internasjonalisering

- Dette er nok en litt ukjent del av vår virksomhet, iallfall for mange av våre norske kunder, forteller CEO og gründer i Contesto, Christine Brandtzæg. - Like fullt er det en svært spennende og viktig del. Gjennom partnerskapet til OpenText har vi tilgang til et globalt marked, og med de rette løsningene ser vi er med og dekker et tydelig behov. Det er spesielt vår integrasjon mellom ECM-løsningene til OpenText og Microsoft Dynamics som virker å treffe ønsket om å effektivisere informasjonsflyten i de store selskapene, forklarer Brandtzæg. – Så er det jo ganske «eksotisk» å ha Presidenten i Sør-Afrika som kunde, avslutter hun med et smil.

Relaterte innlegg

referanse

Den digitale ingeniøren - en kundehistorie med Multiconsult

Multiconsult valgte Content Suite levert av Contesto som sitt Enterprise Content Management system.

Les mer
Read more
referanse

Et digitalt løft for økt effektivitet i BDO

BDO Norge velger Contesto for sin nye ECM-løsning. Jørgen Brodtkorb, CIO i BDO, oppfordrer Contesto til å være tøffe rådgivere i implementeringsfasen.

Les mer
Read more
referanse

Wellesley Petroleum om innholdsplattformen Content Suite

Wellesley Petroleum har valgt ECM-løsningen Content Suite levert av Contesto, som sørget for enklere gjenfinning, færre duplikater og en enklere hverdag

Les mer
Read more