Slik klarte NIF og Contesto å motivere de ansatte til endring

Slik klarte NIF og Contesto å motivere de ansatte til endring

Brukeradopsjon er en viktig del av en digital transformasjon. Får man ikke med seg de som til daglig skal bruke systemet, følge prosessene og produsere innholdet, ja så er sjansen for å lykkes med et digitaliseringsprosjekt svært mye lavere.

I digitaliseringsprosjektet til Norges Idrettsforbund gjorde man et par viktige grep for å skape entusiasme og ikke minst deltakelse.

Opplæringsfestival fremfor kurs.

Ved å lage en «festivaluke» med ulike opplæringsaktiviteter, som alle hadde et preg av lekenhet, sosiale happenings og konkurranser, klarte NIF å engasjere brukerne sine på en spennende og positiv måte.

Obligatorisk fremfor frivillig

Brukerne ønsket obligatoriske kurs. Da ledelsen valgte å gjøre opplæringen obligatorisk ga det et tydelig signal fra ledelsen på at opplæring i nye verktøy og arbeidsmetoder måtte ha fokus og at det skulle prioriteres.

Så hvordan gikk det? Les selv hva brukerne synes, og vurder gjerne om du mener brukeradopsjon hos NIF er en suksess?

Noen sitater fra ekte brukere etter en endringsprosess

...utrolig bra tiltak!

...Utrolig flott at uka er organisert med obligatorisk deltakelse.

...Bra opplegg med stand, obligatoriske kurs, konkurranser, gode premier osv.

...Veldig nyttig, lærte noe på alle kursdelene.

...Det at det var  "ikke IT -folk" som stod for opplæringen var veldig lurt fordi de snakker vanlig folkespråk.

...Fint med obligatorisk opplæring

...Dette har vært en lærerik uke! Viktig at vi alle fortsetter å leke oss videre, nå som vi har fått en god introduksjon.

...Flott opplegg 😊 Dere har vært så flinke!!! Dette trengte vi! Så nå er det bare opp til oss å fortsette jobben, å følge retningslinjene og ikke falle tilbake til gamle synder.

...Meget bra opplegg, og tilsvarende bra utført. Bra at det har vært obligatorisk, og fine sesjoner. Veldig bra med interne superbrukere, dere var flinke alle sammen!

...Veldig bra opplegg. Har likt veldig godt at det er våre egne som har undervist. Da er det lettere for oss andre og følge med. Flott at opplegget har vært obligatorisk

...Supert tiltak. Det er veldig viktig at alle har et likt utgangspunkt for et minimum av kunnskap om arbeidsverktøyene.  

...Tusen takk for super opplæringsfestival med mye god læring. Supert at dere hadde dette som obligatorisk opplæring for alle

...Jeg er så fornøyd med at det nå er tydelig besluttet og kommunisert hvilke verktøy vi skal bruke.

...Veldig bra at de viktigste kursene var obligatoriske.

...Supert med opplæring, også er det godt med regler for hvordan vi lagrer dokumenter og annen informasjon.

...At det er obligatoriske kurs og at de er gjentagende spredt utover ei uke slik at man kan shoppe slik det passer best.

Her kan du lese mer om NIF sitt digitaliseringsprosjekt:

Kultur for struktur i Norges Idrettsforbund

Kultur for struktur